Ченгета удариха нарколаборатория в Божурище

Помещавала се в къща на 29-годишен криминално проявен

Криминалисти откриха домашна нарколаборатория в Божурище, съобщиха от Областната дирекция на МВР - София.

 

Вчера полицаите "атакували" жилище на ул. "Еделвайс", в което живеел 29-годишен мъж. На третия етаж на къщата имало истинска лаборатория за "професионално" отглеждане на марихуана. Навсякъде в стаята били разпръснати различни приспособления за отглеждането й. В специално пригоден за целта гардероб, изолиран отвътре с отражателно фолио и огледала, и оборудван със система за циркулация на въздуха и осветление, са открити няколко саксии с растения.

 

Служителите на реда иззели шест пластмасови туби с различна вместимост, пълни с течни препарати, пластмасова бутилка с пулверизатор, два стайни термометъра, вентилатор, десет торби с торопочвена смес.

 

Наред с всичко това, конфискували и суха тревиста маса от марихуана, както и тефтер с грижливо вписани бележки за отглеждане на канабиса. Своеобразният наръчник съдържал и практически съвети, както и прецизен график за поливане и наторяване на растенията.

 

29-годишният мъж е задържан с полицейска заповед за 24 часа. Той е криминално проявен, регистриран и осъждан за кражби. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по пълното му документиране продължава.