Делото на Баретата отложено за 15 октомври

Крими

14-05-2013, 11:54

Снимка:

архив

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Подсъдимият има проблеми с левия крак

Делото срещу Златомир Иванов - Баретата и още 20 души, подсъдими за организиране и участие в престъпна група за разпространение на наркотици, ще направи опит да тръгне на втора инстанция след около пет месеца – на 15 октомври.

Както е известно, на 29 януари Баретата бе прострелян пред входа на Съдебната палата и бе настанен в "Пирогов" в шоково състояние.

Заради състоянието си той не се и яви днес на заседанието по делото срещу него, което се гледа на втора инстанция в съда – Софийският апелативен съд. Адвокатката му Марияна Тодорова каза след заседанието, че състоянието му се подобрява, но има ортопедични проблеми с левия крак.

САС прие днес експертиза, според която още три месеца, той не може да стъпва на левия си крак и му предстоят нови операции на него. До момента той е претърпял няколко коремни и няколко ортопедични операции. Предстоят лекарите да преценят дали ще има нови операции. Заключението на приетата днес единична експертиза заключва, че Баретата може да участва в наказателното производство, но не бива да стои прав или да се опира на крака си.

На 13 февруари 2012 г. СГС осъди на 8 години Златомир Иванов – Баретата за разпространение на наркотици, но го оправда по другото повдигнато обвинение - това за убийството на Румен Стефанов - Алфа през 2007 г. Мартин Димитров също беше обвинен за убийството, но и той беше оправдан на първа инстанция.

Тогава СГС оправда част от престъпната група и по обвинението за разпространение на наркотици. Сред оправданите бе и Мартин Горески, който е най-малкият член на групата и беше все още ученик, когато тя бе заловена.