Феновете на нафтата: Благодарим ви, момчета!

Спорт

14-05-2013, 12:30

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Зелените ултраси призоваха и всички фенове на футбола да отделят време, за да отпразнуват заедно в мача срещу Калиакра, триумфалното завръщане на нафтата в елита на българския футбол

Днес стадион Лазур се очаква да бъде огласен от най-мощната фенска агитка на Нeфтохимик. Наред с по-младите фенове, които заемат място в сектор В, на стадиона в сектор А се очаква голяма група от по-зрели привърженици, които също ще подкрепят новия член на майсторската група, така както на времето, когато два часа преди всеки двубой, на стадиона нямаше къде игла да падне.

Зелените ултраси призоваха и всички фенове на футбола да отделят време, за да отпразнуват заедно в мача срещу Калиакра, триумфалното завръщане на нафтата  в елита на българския футбол. Все пак големите тържества се отлагат за 25 май, когато трябва да се изиграе последния мач в Бургас срещу Спартак Плевен. Но тогава център на купона ще бъде култовата естрада в Морската градина Охлюва. Феновете стягат много сериозна програма и една сърахотна изненада. Тя се пази в тайна, но отсега е ясно, че няколко "звездни фена" на отбора, известни не само в страната, се очаква да вдигнат градуса на настроението. Но това след 10 дни.

Днес на мача се очакват мениджъри от отбори на А футболната ни група, които ще следят изявите на няколко играчи от нафтата. В същото време Калиакра ще се хвърли здраво в мача, в който дори точката ще е безкрайно ценна за неговите футболисти, които се борят за оцеляване в професионалната Б група, след като само допреди година бяха част от елита.

На мача са поканени кметът на града, неговите заместници, както и целия Общински съвет. Очаква се отново на трибуната да заемат местата си и шефове на водещи бургаски фирми, които ще участват във възраждането на отбора на Нефтохимик през следващия сезон.

Двубоят между Нефтхохимик и Калиакра е с начален час 18 на стадион Лазур.