"Пещерско шосе" грейва до 2 седмици (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

14-05-2013, 12:45

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Асфалтират до Овощарския институт през август

На тази отсечка ще поставим осветление, за да могат пловдивчани и гостите на града да усетят, че влизат в един модерен европейски град. Това заяви кметът Иван Тотев на първата копка от ремонта на "Пещерско шосе" в участъка от бившия ресторант "Чадърите" до табелата на Пловдив. Той бе придружен от Десислава Желязкова – кмет на район "Западен", където се намира пътят.

Входно-изходните артерии на града са много важни. Затова след "Цариградско", "Карловско" и "Рогошко шосе" ние започваме поредния ремонт на такъв път. Освен нова настилка, ще се оформят и банкетните пространства и ще се монтират стълбове за улично осветление. Ремонтът ще отнеме 2 до 3 седмици в зависимост от атмосферните условия.

Обновяването на пътя до Овощарския институт може да започне още през август тази година.

В момента се работи и по проекта за Голямоконарско шосе, който ще бъде разгледан на сесията на Общинския съвет този четвъртък. Тогава ще бъдат заделени и сериозни средства за проектиране на пътища в район Южен, заяви кметът.

"Голямоконарско шосе" ще остане за 2014-а. Ремонтът на надлеза на Скобелева майка също ще бъде замразен, тъй като средствата са пренасочени за по-проблемни участъци, а това са скъпи дейности, коментира Тотев.