Фотографи от ЕС и Турция за 10 дни в Казанлък

Новините

14-05-2013, 14:04

Автор:

boshnakova1

Всичко от Автора

Работното ателие на тема "Красотата на Долината на розите през фотообектива”.

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова се срещна днес с фотографи от редица страни на ЕС и Турция, които в продължение на 10 дни ще бъдат участници в работното ателие на тема "Красотата на Долината на розите през фотообектива”.


Тя представи община Казанлък с нейния икономически потенциал, с културно-историческото наследство, с развитието й в сферата на образованието, здравеопазването, туризма, спорта. Кметът акцентира върху природните и историческите забележителности на града като столица на Долината на розите и тракийските царе, както и върху тенденциите в развитието на община Казанлък.

 

Инициативата е организирана от СНЦ ”В долината на розите” с финансовата подкрепа на Центъра за развитие на човешките ресурси по линия на програмата "Учене през целия живот”, секторна програма "Грюндвиг”  на Европейската комисия.

 

Целта на семинара е чрез теоретични и практически уроци участниците да развият уменията си във фотографията. Фотографите ще посетят най-интересните места в Долината на розите – масиви с розови насаждения, тракийските гробници, местните музеи; ще се включат в най-атрактивните събития от Фестивала на розата.