Мартин Димитров: Ще има нова дясна партия

Бившият лидер на СДС недоумява защо по-рано не е бил даден път на младите в дясно

"В близките месеци ще се направи нова дясна партия." Това заяви бившият лидер на СДС Мартин Димитров в интервю за Нова телевизия. По думите му в тази нова партия може да влязат хора от СДС, ДСБ, Движение "България на гражданите" и представители на гражданското общество, дори и от Зелените. Той отрече това да е опит за преустройство на старата дясна партия.

"България има нужда от нова дясна партия", категоричен бе Мартин Димитров.

По повод масовите оставки в дясно, подадени след  изборите, Димитров каза: "Ходът на Костов от вчера е правилен. Крайно време беше да даде път на младите. В ДСБ има много качествени хора - двамата, които първи подадоха оставки, Радан Кънев и Петър Москов, са от най-качествените. Защо много по-рано не им беше даден път? С председател като Москов или други млади хора, десницата щеше да има съвсем различен вид още преди изборите", подчерта той.
"При най-голяма вълна за ГЕРБ през 2009-та, изкарахме 7%. Сега ако имаше Синя коалиция, тя щеше да бъде над 10%". Така бившият лидер на СДС коментира резултатите на десницата на вота в неделя.

Матрин Димитров прогнозира, че следващият парламент няма да се справи на висотата на очакванията на избирателите. А това би породило ново обществено напрежение.

"Тези четири партии поемат цялата отговорност в момента, и ако не се справят, а хората очакват резултати за месеци, те ще поискат други алтернативи. Следващото правителство няма да има и сто дни", прогнозира Димитров.

Според Мартин Димитров най-лошият вариант, когато има да се решават тежки проблеми, е правителство на малцинството. Затова той препоръча сегашното служебно правителство да бъде оставено да управлява.