"Модерна България": Продължаваме, ще ставаме все по-силни!

Бяхме сами срещу купищата пари на олигарсите, мутрите и статуквото, твърдят от движението

В това наше първо участие в избори направихме отлична кампания с много силни идеи и красив ентусиазъм. Ясно посочихме коренът на злото - безконтролната власт, оплетена в пипалата на олигархията, която краде и разхищава националните ресурси и държи обществото в матрицата на прехода с многомилионни партийни субсидии, подслушване и пазаруване на избори.

Бяхме сами срещу многомилионните партийни субсидии, срещу купищата пари на олигарсите, мутрите и статуквото. Не бяхме ничия патерица и не играхме в ничия схема. Това беше бойното кръщение на нашето непартийно Движение!

Резултатът е под възможностите ни и не ни удовлетворява. Но знаем, че така се започва. В тази отвратителна предизборна кампания, в която ние говорехме за идеи и каузи, а други се замеряха с тиня и пачки, нямаше как да стане другояче. Слабата избирателна активност, купения и контролиран вот също не позволиха да постигнем по-добър резултат.

Това се казва в писмо на непартийното Движение "Модерна България", подписано от един от идеолозите на движението Борислав Цеков.

Той подчертава, че "Модерна България" вече е на политическата карта на страната и с още по-голяма увереност ще дава политическо представителство на каузата за граждански контрол върху политици, закони и монополи.

"Партийното статукво се пропуква. Духът е изпуснат от бутилката. Ние излязохме от матрицата! Борбата за една по-добра България продължава. Идват нови избори", заявяват от непартийното движение.