Шофьорът, който блъсна фатално 17-годишната Габи, е возел внука си

Крими

14-05-2013, 14:54

Снимка:

24 часа

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Днес показания додаха двама от свидетелите - пътен полицай и шофьор, видял катастрофата на огледалото за обратно виждане

Йордан Йорданов не е бил сам в колата си, когато е ударил 17-годишната Габриела Статева на бул. "Христо Ботев" в Бургас.

Той е карал на урок 11-годишия си внук, стана ясно за първи път по време на днешното съдебно заседание.

Инцидентът е от 20 октомври 2011 г. привечер. Тийнейджърката е пресичала оживения булевард в центъра на града. Когато опелът на Йорданов /тогава на 64 години/ я блъска, тя пада на пътното платно и фатално си удря главата. След едноседмична кома момичето издъхва.
Майката и бащата на Габи - Калин и Зорница, са конституирани като частни обвинители в процеса, пише в. "24 часа".

Днес състав на Бургарския окръжен съд с председател Магърдич Мелконян даде ход на делото. Страните се съгласиха да бъдат разпитани само част от свидетелите. Според обвинението Габи е блъсната в момента на пресичането. Тезата на защитата е, че тя е стояла на осевата линия и в последния момент е направила крачка назад, така е попаднала на платното, по което се е движел опела.

На това място няма пешеходна пътека. Зебрата е на около 30 метра. Кръстовището  на бул. "Ботев" с ул. "Сердика" масово се използва за пресичане от пешеходци, макар да не е позволено.

Днес показания додаха двама от свидетелите - пътен полицай и шофьор, видял  катастрофата на огледалото за обратно виждане. Когата униформеният светослав Стоянов започна да описва обстановката, заварена от него на местопроизшествието, Зорница Статева не издържа и излезе от залата. Майката на Габи в момента е в напреднала бременост.