Седем години затвор за Бони и Клайд

Мисия Пловдив

14-05-2013, 15:05

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Съпрузите Милко и Нина Христеви, обирали клиенти на фризьорски салони и стоматологични кабинети, бяха заловени на 12 декември

Двойката обирджии, станала популярна като пловдивските „Бони и Клайд”, получи по три и четири и половина години затвор, съответно за жената и мъжа, с днешно решене на пловдиския Окръжен съд.

Съпрузите Милко и Нина Христеви, обирали клиенти на фризьорски салони и стоматологични кабинети, бяха заловени на 12 декември миналата година. Освен отмъкнатите пари и вещи за около 800 лева, двамата са успели да изтеглят с откраднатите дебитни карти 630 лв. от банкомат в Пловдив. Прилагайки идентична схема по други търговски обекти, двойката също пробвала да тегли пари от картите на другите обрани от тях, но опитите им по банкомати в Димитровград, Казанлък, Хисар, Пловдив и Павел баня били неуспешни, тъй като картите били своевременно блокирани. Всички техни действия са заснети от охранителните камери. „Бони и Клайд” бяха заловени случйно, когато една от жертвите им от предишен обир ги заварила да прилагат същата схема в друг магазин, припомня Радио Пловдив.

Тогава тя незабелязано излязла, обадила се на тел. 112 и до пристигането на патрула проследила крадците, като постоянно насочвала полицията по маршрута им. При разпитите съпрузите Милко и Нина Христеви признаха извършеното като обясниха, че били принудени да станат претъпници от безпаричие. 50-годишният Милко имал 29 години стаж като строителен инженер, но отдавна вече е безработен.

Мъжът обаче име вече две предишни присъди за такива престъпления и при това е арестуван в изпитателния срок на последното си наказание. Затова той получи допълнително година и половина затвор към наложената му тригодишна присъда, а двамата солидално бяха осъдени и на глоба от по близо 2000 лева на всеки, плюс овъзмездяване на обраните от тях хора.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване.