Нефтохимик победи Калиакра с лекота

Спорт

14-05-2013, 20:50

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

След победата Нефтохимик продължава да е начело в класирането, а до края му предстои двубой със Спартак Плевен

Новият член на А футболната група Нефтохимик се наложи над застрашения от изпадане Калиакра Каварна с 2:1. Резултатът не отразява точно съотношението на силите. Домакините методично натискаха съперника си, но ударите към вратата на гостите бяха малко. През второто полувреме картината не се промени. На няколко пъти вратарят и защитниците в синьо се справиха с опасни набези на нападателите на нафтата.

До 81-та минута, когато младежкият национал Емануил Манев пробва своя специалитет. Той нахлу в наказателното поле и с мощен удар по диагонала направи безпомощен стража на Каварна. Три минути по-късно Любо Божинов даде пас като по конец към Живко Петков и той технично вкара за втори път под плонжа на вратаря.

Когато зрителите, изпаднали в еуфория очакваха трето попадение в мрежата на гостите се стигна до почетно попадение, но във вратата на нафтата. Отбеляза го резервата Фабрис Фока. Неприятно впечатление в края на срещата направи неспортсменската постъпка на гостите, които не върнаха спорна топка, която трябваше да буде дадена на домакините, което доведе до ненужно изостряне на обстановката в иначе коректния двубой.

След победата Нефтохимик продължава да е начело в класирането, а до края му предстои двубой със Спартак Плевен. Датата и часа на мача ще бъдат съобщени от БФС в началото на идната седмица