Трогателна история! Майка съживи мъртвото си детенце с прегръдка

Животът

14-05-2013, 21:22

Снимка:

jenite.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

За лекарите случилото се е чудо

Кейт Ог живее в Австралия. През 2010 година забременява. Оказва се, че чака близнаци. Щастието за нея и съпруга й е огромно. Но мъниците се появяват на бял свят преждевременно.

Джейми се ражда първи, Емили идва 2 минути след него. Братчето и сестричката поемат първите си глътки въздух. Но за момченцето това щели да бъдат и последни.

Лекарите съобщават най-лошото на родителите - едно от бебетата е починало. Кейт със сълзи на очи настоява да се сбогува с него. Поставят Джейми върху гърдите ѝ и тя започва да го гушка, милва, целува. Съпругът ѝ е до нея, двамата преживяват най-тежките мигове в живота си.

След 5 минути обаче се случва чудо. Момченцето изхриптяло и опитало да поеме въздух. Лекарите казали, че това вероятно е остатъчен рефлекс. Но Джейми продължил с опитите да се върне към живота. Не след дълго отворил очички и хванал пръста на майка си.

Медиците не могли да повярват. Всички повтаряли, че това е невъзможно, че това е чудо.

Кейт си обяснява случилото се с т.нар. метод "Кенгурова грижа", при който допирът на майката осигурява на новороденото познатата среда, която току-що е напуснало. И това оказва благоприятно и дори животоспасяващо въздействие върху него.

Днес Емили и Джейми са на почти 3 годинки. Имат си и братче - малкият Чарли. Майка им се шегува, че когато близнаците попитат кой е по-голям, тя ще им каже: "Джейми е с 2 минути по-голям. Но Емили е на този свят от малко по-дълго."

 

Източник jenite.bg