Задава се десетият "Фестивал на Зелениката"

Туризъм

15-05-2013, 06:00

Снимка:

strandja.bg

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Автентичния фолклор, кулинарни събития и демонстрация на занаяти привличат в Странджа в края на май

Десетият, юбилеен, фестивал на Зелениката ще се проведе на 25 и 26 май. Домакини тази година са селата Евренозово, Младежко и Бродилово. 

Фестивалът е известен с автентичния фолклор, кулинарни събития и демонстрация на занаяти. Любителите на природата пък са очаровани от разнообразните туристически маршрути с различна трудност и различни превозни средства. 

"Каним всички да се потопят в автентичната атмосфера на планината и да се насладят отново на гостоприемството на местните жители и красотата на странджанската природа. Във връзка с десетгодишнината организираме инициативата "10 години Фестивал на Зелениката – 10 участия", чрез която търсим поне трима участници, посетили всичките десет издания на феста, за да  споделят с останалите гости своите най-вълнуващи и интересни преживявания. Ще има и награди – изненади", обявиха от дирекцията на природен парк "Странджа".

Зелениката е емблематичното растение за Странджа, свързано с част от мистиката на планината.

Затова и ежегодният Фестивал на Зелениката е едно от най-значимите събития за региона – незабравимо преживяване, което запознава посетителите със самобитността на странджанското културно и духовно наследство. Посетителите са омагьосани от разнообразието на редки и атрактивни  растителни и животински видове, както и спиращи дъха природни пейзажи.