Добро утро в сряда!

Мисия Пловдив

15-05-2013, 06:30

Снимка:

интернет

Автор:

Калина Илиева

Всичко от Автора

Днес е ден, наситен със събития. А след това? Идва Нощта на литературата!

Добро утро, Пловдив. Сряда е, един от най-активните дни през седмицата, след който ще настъпи вълшебна нощ - мечта за всеки, влюбен в книгите.

И така...

Точно в 10, 00 часа кметът на града Иван Тотев, кметът на район "Централен" Райна Петрова и директорът на "Градини и паркове" Стоян Алексиев ще посетят Дановия хълм. Те ще проверят мястото, след като там бе извършено мащабно облагородяване.

В 11, 00 часа в общината ще се проведе специална пресконференция по повод Европейската нощ на музеите и галериите и Велофест Пловдив 2013.

От 11, 30 часа в палата 11 на Панаира се открива международната изложба за печатна комуникация "ПринтКом 2013".  Очаква се да бъдат обявени носителите на титлите Печатар на годината и Търговец на годината.

Стадион "Пловдив" пък става арена на прелюбопитна надпревара. Точно в 10 часа започват ХІV-те областни състезания на младежките противопожарни отряди "Млад огнеборец". В тях ще участват 11 отбори от районните служби "Пожарна безопасност и защита на населението" в областта, спечелили първите места на районните състезания. Състезателите са на възраст от 12 до 16 години.

Добре е да знаете – при благоприятно време в града продължава пръскането на дървета и храсти срещу листни въшки и молци.

Още една полезна информация: От днес до 5 юни за движение заради ремонт затваря южното платно на "Гладстон". Ограниченията се въвеждат в участъка от ул. "Преслав" до ул. "Петко Д. Петков" и ул. "Св.Петка". По тази причина се променят маршрутите на автобусни линии № 9, 10, 66 и 93. ВИЖТЕ КАК!

Не е за изпускане и Нощта на литературата в България.

Днешната вечер ще мине под знака на публичните четения. Пловдив се включва активно в проекта. Акцията ще се проведе в Регионална библиотека "Иван Вазов", Арт нюз кафе и клуб "Петното на Роршах". И на трите места ще се четат едни и същи текстове от френски, немски, хърватски, македонски, руски, полски, чешки, английски и унгарски поети, белетристи и драматурзи, преведени и предоставени от чуждестранните културни институти в България. Ще бъдат представени и млади български поети. Основен организатор и координатор на събитието за цялата страна е Чешкият културен институт.

В Асеновград пък започват традиционните Майски празници на културата. Очакват ви две седмици, изпълнени със завладяващи театрални вечери, младежки концерти, изложби и множество изяви на местни културни деятели, обещават организаторите.