Работна среща на Сдружението на общините от Югоизточен регион

Новините

15-05-2013, 09:04

Снимка:

manager.bg

Автор:

boshnakova1

Всичко от Автора

"Насърчаване на социално-икономическата активност на имигранти от трети страни на територията на Югоизточен регион”

На 15.05. 2013 г. от 11.00 часа в сградата на Община Стара Загора ще  се проведе работна среща по проект: "Насърчаване на социално-икономическата активност на имигранти от трети страни на територията на Югоизточен регион”. Бенефициент по проекта е Сдружението на общините от Югоизточен регион, а водещ партньор е Община Бургас.


В срещата ще се включат заинтересовани страни – представители на общините от региона, както и участници от ОДМВР – Стара Загора, Комисия за защита от дискриминацията, Агенция по заетостта и различни сдружения, и нестопански организации от Стара Загора.


Проектът е насочен към лица от трети страни пребиваващи на територията на региона и цели създаване на подходяща и достъпна среда за гражданска ориентация и интеграция на имигрантите.

За да се улесни процеса на първоначална адаптация на имигрантите към езиковата и културна среда, и да се повиши информираността им по отношение на възможностите за икономическа активност в нашата страна, ще бъде създадена онлайн платформа с модули за обучение на три езика. Виртуалните уроци ще бъдат в четири основни направления: български език,  културни традиции и история, гражданска ориентация и основни познания по предприемачество и стартиране на бизнес.