Албена покани индийският топ продуцент Мукеш Бат да снима в България

Добрич Лайф

15-05-2013, 10:18

Снимка:

Dobrichutre

Автор:

Dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Г-н Бат ще бъде почетен гост на медийния фестивал Медиамикс 2013

Индийският топ продуцент и президент на гилдията на индийските филмови и телевизионни продуценти Мукеш Бат пристига в България по покана на ваканционно селище „Албена” и службата по търговско-икономическите въпроси към МИЕТ в Делхи.

За първи път, български туристически обекти имат шанса да се превърнат в снимачна площадка за потенциален хитов филм на най-известния индийски продуцент Мукеш Бат, благодарение  курорта Албена и ръководителя на Службата по търговско-икономическите въпроси към МИЕТ в Делхи – Стефан Йонков.

В началото на юни ще му бъдат покажат редица интересни локации за бъдещия му филм като София, Пловдив, Варна, Балчик, нос Калиакра, Албена, резервата Сребърна, Скалните манастири, Аладжа манастир, Побитите камъни, Приморско, Созопол и др.

Г-н Бат ще бъде почетен гост на медийния фестивал Медиамикс 2013, който ще се проведе в Албена. Филмовият топ продуцент пристига на 9 юни и ще остане заедно с екипа си до 13 юни.

Бат произлиза от известен индийски род филмови дейци, които са едни от основоположниците на индийската филмова индустрия и Боливуд. Семейството на Мукеш Бат е изцяло заето във филмовия бизнес. В България, продуцентът пристига с екип на своята продуцентска къща “Вишеш Филмс”. С него ще бъдат г-н Вишеш Бат – режисьор, г-жа Сакши Бат - кинематографист и г-жа Кумкум Сайгал – изпълнителен продуцент.

След посещението се очаква да бъдат уточнени локациите за снимките на новия филм на г-н Мукеш Бат в България.