Пиян, залян запалил къща. Не му давали детето

Крими

15-05-2013, 14:23

Снимка:

Dobrichutre.bg

Автор:

Dobrichutre.bg

Всичко от Автора

9 месеца пробация получи подпълвача

Пробация  ще търпи 27-годишният добричлия Емил Ст. Ангелов за причинен пожар, след като потвърдиха постановената му от Районен съд – Генерал Тошево присъда.

На 6 февруари т.г. Емил Ангелов е бил признат за виновен в това, че на 3 април 2012 година в с. Горица, община Ген. Тошево, по непредпазливост е запалил чужд имот – сграда, оценена на 6110 лв.
Районният съд го е осъдил и да заплати обезщетение за причинените имуществени вреди в размер на 2662 лв. на собственика на къщата.

Подсъдимият Емил  Ангелов е живял на съпружески начала с дъщерята на пострадалия и са имали дете. В началото на 2012 г. те се разделили и жената отвела момчето в дома на своите родители в с. Горица. Тя го оставила на грижите на своята майка и напуснала страната. Мъжът  разговарял няколко пъти по телефона с родителите й, като искал да вземе сина си при себе си, но те отказали да му го дадат.

Видимо пиян на 3 април 2012 г. Емил пристигнал с такси в с. Горица. В дома на родителите на майката на детето нямало никой. Ангелов започнал да чупи и събаря вещи от покъщнината. Ритнал с крак и съборил печката на твърдо гориво, която паднала на пода с отворени врати и откачен димоотвод. Съзнавайки опасността от пожар, той се върнал при роднините на семейството и ги предупредил да излязат, защото може да стане пожар. След това се качил в таксито и се върнал в Добрич.
Решението на Окръжен съд – Добрич, е окончателно.