Пиян, дрогиран и разгонен Тодор убил баба си, ще лежи 13 години

Крими

15-05-2013, 15:47

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

21-годишният младеж призна вината си

13 години и четири месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим и глоба в размер на 2000 лева получи 21-годишният Тодор Тотев, съобщиха от съда.

Той бе признат за виновен в това, че на 26 септември 2012 година в село Манолско Конаре убил баба си Цветка Тотева.                  

Тодор Тотев употребявал наркотици от 2008 г. Понякога му се случвало да комбинира приемането на наркотик с употреба на алкохол, в резултата на което изпадал в особено превъзбудено състояние, при което изпитвал желание да осъществява сексуален контакт или да троши вещи. Родителите му опитали какво ли не в борбата със системната злоупотреба с наркотици на своя син. Накрая дори заминали с него в Испания. Там младежът работел като заварчик и успял временно да се дистанцира от употребата на наркотици.

След завръщането им в България, Тотеви купили апартамент в Пловдив и започнали ремонт в него. Това наложило през август 2011 г. да отидат да живеят в село Манолско Конаре в къщата на пострадалата Цветка Тотева – баба на Тодор.

През първата половина на 2012 г. Тодор започнал работа в "Макдоналдс" и отново се пристрастил към наркотиците.

На 25 срещу 26 септември бил на работа нощна смяна, където употребил амфетамин. На сутринта се прибрал в къщата. Родителите му отишли на работа и той останал сам с баба си. По време на обяда изпил 200 г. мастика, след това си пуснал порнофилм, като отново употребил амфетамин. Комбинацията от наркотично вещество и алкохол, съпроводено с гледането на филма, предизвикало у него силно желание да прави секс. Тъй като по това в къщата била само бабата и решил, че тя е удобният обект за удоволетворяването му. Понеже преценил, че няма да е съгласна да има полов контакт с него, взел кухненски нож и я последвал в стопанската постройка. Когато се приближил до нея, видял, че е наведена и с гръб към него. Повикал я и когато се обърнала и го видяла с нож в ръка, пострадалата извикала. В този момент замаяният младеж започнал бързо и с ожесточение да нанася удари с ножа по цялото й тяло. След това затрупал тялото й с 6 чувала със зърнени култури, вследствие на което тя починала от задушаване. След като убил баба си, Тодор се върнал в къщата, изкъпал се, преоблякъл се и отпрашил за Пловдив.

Трупът бил открит от майката на убиеца. Тодор е задържал малко по- късно в гр. Пловдив, у него е открит и амфетамин.

Делото се разгледа по процедурата на съкратеното съдебно следствие без разпит на свидетели и вещи лица. Подсъдимият признава изцяло фактическите обстоятелства по повдигнатото му обвинение, поради което му се налага по – ниско наказание.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.