Четири елитни тима на опашка за откритието на сезона Милен Гамаков

В контролата срещу Донкастър Милен отбеляза първото попадение за победата на отбора Рединг до 21 години с 3:0

На двубоя с Калиакра Каварна, a преди това и на този със Светкавица, на трибуните на стадион Лазур имаше няколко човека, които седяха малко по-встрани и си водеха записки на листи, на които бе изобразено футболно игрище с две врати.

С линии и стрелки те внимателно описваха играта на някои от футболистите, като разбира се запазиха пълна анонимност и отказаха да споменат имена на тези, които са предизвикали интереса им.

В същото време се разбра, че няколко елитни тима наблюдават изявите на младока Милен Гамаков, който само преди два дни се завърна от проби в елитния Рединг.

Там в контролата срещу Донкастър Милен е отбелязал първото попадение за победата на отбора до 21 години на Рединг с 3:0, а голът е в типично негов стил.

Мощна атака през центъра, навлизане на скорост в полето и бомбен удар с левия крак. Подобен гол той отбеляза и в контролата с Амкар Перм през подготвителния период.

Българските тимове, които следят изявите на национала до 19 години от селекцията на Владо Стоянов са от А група, като два от тях са от челната шестица в класирането.

Въпреки пробите в Англия и интереса на български отбори към него обаче, Милен твърдо желае да остане в Нефтохимик и догодина да се състезава в елитната група със зеления екип.

А след време, почти сигурно той ще тръгне по стъпките на Златко Янков и Радостин Кишишев като заиграе в големи европейски клубове.