Награда за топлите семейни грижи (СНИМКИ)

Мисия София

15-05-2013, 18:30

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Връчиха в президентството приза "Голямото семейство"

Един от салоните на президентството днес бе огласен от многоброен детски глъч в празнична еуфория, където десетки деца тичаха около родителите си, които очакваха наградата "Голямото семейство".

Кампанията за отговорно родителство на многодетните семейства е стартирала едва преди два месеца, но в нея са участвали 70 семейства с 241 деца. Критерият за участниците са да бъдат пример за любяща семейна атмосфера и добри родителски грижи. Победители бяха сем.Цветанови от Годеч с петте си дечица, които спечелиха статуетка - дървото на живота.

В словото си президентът Росен Плевнелиев, който бе домакин и патрон на кампанията заяви, че е един от голямото семейство със своите три деца, а брат му дори го е надминал и е с 5 деца.

Той подчерта, че децата са най-ценният и най-големият ни капитал и се обърна към гостите си с думите: Дълбок поклон пред тези , които имат съзнанието и човещината да бъдат добри родители! Плевнелиев се ангажира с каузата да помага на онези българи и родители, които искат да имат повече деца.