Берое спечели Купата след невиждана драма в Ловеч

Спорт

15-05-2013, 20:36

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

10 от Левски се добраха от 1:3 до 3:3, но при дузпите нямаха късмет

Старозагорци започнаха мача с опасна атака, Георги Андонов навлезе в наказателното поле, но в последния момент беше спрян. Във 2-ата минута играч на "зелените" центрира в наказателното поле, където Пламен Илиев и Елио Мартинс се сблъскаха сериозно. Вратарят на Левски падна на земята, съотборниците му веднага му оказаха помощ, тъй като си беше извадил въздуха. Националът обаче успя да се съвземе и продължи срещата. В 11-ата минута Мартин пробва далечен удар, но беше слаб и не успя да затрудни Пламен Илиев. В 13-ата минута Левски създаде най-доброто си положение от началото на мача. гари Родригес напредна по дясното крило и центира в налкото наказателно поле, където милиметри не достигнаха на Базил Де Карвальо да я засече във вратата. След това Иван Караджов не се разбра със защитник пред себе си, но все пак успя да хване топката. Берое ведага отвърна с отличен пробив на Давид Каядо, който напредна много опасно и стигна до наказателното поле, но не успя да центрира добре. "Зарадилии" поведоха 16-ата минута, когато Веселин Пенев центрира отляво в наказателното поле на Левски. Даниел Димов и Роймен Ели се разминаха с топката, тя попадна в Елио Мартинс, който с удар с глава отблизо не остави шансове на Пламен Илиев - 1:0 за Берое. След гола феновете от Стара Загора нахлуна на терена, за да поздравят любимците си. Фаул за "зелените" точно на границата на наказателното поле в 22-ата минута. Георги Андонов стреля, но топката се отби в стената и излезе в корнер, от който не последва нищо интересно. В 24-ата минута Гари Родригес проби по дясното крило, стигна до аутлинията, преодоля Веселин Пенев и центрира в малкото наказателно поле. Там Илиян Йорданов нахлу от втора позиция и с удар от близо не остави шансове на Иван Караджов - 1:1. Само четири минути по-късно Берое отново излезе напред. Христо Йовов изпусна пред гртаицата на наказателното поле Елио Мартинс, който стреля в долния ляв ъгъл и не остави шансове на Пламен Илиев за 2:1. В 32-ата минута Давид Каядо навърза Нуно Пинто в наказателното поле и остана очи в очи с Илиев, но в последната секунда Дъстли Мюлдер се намеси с шпагат  и изби в корнер. След неговото центриране Мартинс беше оставен абсолютно непокрит и стреля с глава, но за късмет на столичани топката мина над вратата. В 33-ата минута Христо Йовов стреля от фаул, топката се отби в стената и мина на милиметри от вратата на Иван Караджов. Малко преди края на първото полувреме Йовов фаулира в центъра Каядо и главния съдия Цветан Кръстев без да се замислия показа втори жълт и съответно червен картон за капитана на "сините". Секудни след това Борислав Стойчев засече с глава центриране, но Пламен Илиев се протегна и успя да спаси.

 

В 48-ата минута Де Карвальо беше фаулиран фронтално точно пред наказателното поле на Берое. Голмайсторът на "сините" застана зад топката и стреля, но високо над вратата. Минута по-късно Мюлдер фаулира Андонов също пред пеналта. Пламен Крумов отправи центрира в наказателното поле, защитата на столичани изчити и топката попадна в Мартинс. Той отправи удар, но неточен. В 59-ата минута Стефан Велев отклони топката с глава към Де Карвальо, който стреля от около 3 метра, но топката мина покрай дясната греда. В 69-ата минута Кристовао Рамос засече центриране в малкото наказателното поле и стреля, но Иван Караджов показа страхотен рефлекс и с една ръка успа да спаси. В 79-ата минута Роймен Ели тръгна да лъже Георги Андонов пред наказателното поле, нападателят му отне топката и вкара за 3:1. Само минута по-късно Рамос пусна към Гари Родригес отляво, холандецът центрира в наказателното поле, където резервата Жоао Силва намали на 2:3. Три минути преди края на мача Левски ирзавни. Жоао Силва свали топката с глава с гръб към вратата към Гари Родригес, който също с глава не остави шансове на Караджов за 3:3.

 

В 95-ата минута Ситое получи пас в наказателното поле отдясно и стреля , но високо над вратата. В 97-ата минута Левски можеше да направи пълен обрат с човек по-малко. Борислав Стойчев върна топката към Караджов, притичалият Родригес стигна до нея, но не успя да я прокрара покрай вратаря. Пенев центрира в 108-ата минута към Ситое, който стреля с глава, но слабо и Пламен Илиев спаси. Две минути по-късно Жоао Силва отправи мощен удар от фаул, но Караджов спаси. В последните секунди Жоао Силва засече центриране и абсолютно сам стреля с глава, но вместо да скъса мрежата, би право в Караджов.

 

ДУЗПИ:

 

0:0 Саюд стрея високо над вратата.

0:0 Жоао Силва стреля високо над вратата.

1:0 за Берое. Иво Иванов е точен от бялата точка.

1:0 Мюлдер също стреля високо на вратата.

1:0 И Пламен Крумов стреля високо над вратата.

1:0 Стефан Велев стреля в горната греда.

2:0 за Берое. Борислав Стойчев е безпощаден.

2:1 Станислав Ангелов намалява резултата.

3:1 за Берое. Елиаш е безпощаден.