Цацаров иска да "играе" с истината

Главният прокурор се зарече, че ще е безкомпромисен

"Прокуратурата ще играе с истината и ще работим по правилата на наказателно -процесуалния кодекс", заяви главният прокурор Сотир Цацаров по повод откритите 370 000 бюлетини в печатницата в Костинброд.

Главният обвинител и неговите заместници обявиха, че има 3 сигнала и те разследват престъпления против политическите права на гражданите. Другата тема, по която шефовете на върховната касационна прокуратура говориха, бе появилото се анонимно писмо от "достойни прокурори", които се оплакват от натиск при разследването на скандала с бюлетините.

Сотир Цацаров предупреди авторите на писмото, които според него са извън прокуратурата, че тя ще си свърши работата. Главният прокурор подреди фактите, които са предшествали появата на анонимното писмо: скандалът в Костинброд, обявяването, че ще се иска имунитетът на Цветан Цветанов и оплакването на политическа партия (изявление на Бойко Борисов, че прокуратурата е свалила 5-6 % от изборните резултати).

"Ако някой си мисли, че прокуратурата ще бъде пасивен наблюдател на престъпления, е объркал времето и човека", заплаши Сотир Цацаров.