Ботев шампион при децата след 1:1 срещу Локо

Спорт

16-05-2013, 08:34

Снимка:

botevplovdiv.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Малките канарчета от набор 1998 са недостижими на върха един кръг преди края на сезона

Ботев и Локо завършиха 1:1 в градското дерби в първенството при децата, родени през 1998 година. По този начин малките „канарчета” станаха шампиони един кръг преди края на сезона. Жълто-черните водят с 3 точки на градския съперник, но имат по-добри показатели в преките двубои със "смърфовете".

Дербито се игра на стадиона в село Войводиново и още във 2-ата  минута Локо поведе в резултата. Гурков се възползва от груба грешка на национала Наско Ташолов и вкара за 0:1. Това бе едва втори гол от началото на сезона, който "канарчетата" допускат във вратата си.

В 34-ата минута ботевистите изравниха след образцова контраатака, завършена по отличен начин от Васил Василев.

След почивката възпитаниците на Румен Байрев имаха леко превъзходство, но то не бе изразено в много чисти положения. От своя страна "смърфовете" отвърнаха с няколко опасни центрирания, които не застрашиха сериозно Димитър Стамболийски.

Така кръг преди края Ботев е недостижим на върха с 43 точки. В последния кръг "канарчетата" имат протоколен мач срещу Родопа, след който заслужено ще вдигнат купата.

Черно-белите ще трябва да се задоволят с второто място, което все пак им дава право на участие в директните елиминации от Републиканското първенство.