Общинските съветници ще изберат нов омбудсман на Стара Загора

Новините

16-05-2013, 09:20

Автор:

boshnakova1

Всичко от Автора

Парк Бедечка отново на дневен ред

67 точки съдържа дневният ред на заседанието на общински съвет Стара Загора, който заседава днес 16 май.

На първо четене ще се приемат нови правила за живущите на постоянен адрес граждани в зелената зона на Стара Загора, които ще могат да паркират автомобилите си, закупувайки за целта специални талони.

Общинските съветници ще решават и за закриване на пазар на ул. “Отец Пайсии”, чиято поддържка е финансово неизгодна за община Стара Загора. Всички търговци обаче ще имат възможността да излагат стоките си на предложени от тях места, заяви в предаването. Община Стара Загора предлага мястото на пазара да се обособи като неплатен паркинг за живущите наоколо.

Дебат се очаква на предложението на кмета Живко Тодоров, с което се иска получаване на разрешение за изработване на проект за актуализация на Общия устройствен план на град Стара Загора, в частта парк Бедечка.

На днешната сесия се очаква избор и на нов омбудсман на Стара Загора, вносител на предложението е общинският съветник Мариана Кръстева, която бе и председател на комисията, допуснала трима кандидати за поста.
Местният обществен посредник трябва да спечели две трети от гласовете на общински съвет, за да представлява гражданите на община Стара Загора.