На „Тракийски скали”, край Каварна стартира един от най-престижните голф шампионати в света

Спорт

16-05-2013, 09:24

Снимка:

Dobrichutre

Автор:

Dobrichutre.bg

Всичко от Автора

75 доброволци от Добрич помагат на голфърите

Днес ще бъде даден стартът на 48-то издание на един от най-престижните голф шампионати в света Volvo World Match Play 2013 на уникалното голф игрище „Тракийски скали” край Каварна.
Организира се от Volvo и IMG със съдействието на българското правителство и Българската голф асоциация.
Младежкият информационен доброволчески център Добрич осигури 75 доброволеца – ученици и студенти, които в продължение на 4 дни ще бъдат неотлъчно до 24 та голфери. Тяхната задача ще бъде да следят зрителите да спазват етикета на играта, да осигуряват на участниците в турнира необходимото спокойствие, да записват резултатите и предават информация до централата.
Турнирът ще се отразява от над 250 световни спортни медии и гледа от над 1,5 милиарда души. Преки излъчвания ще има по Еurosport, Sky, CNN, Rеuters, IMG и много други.
Събитието ще се посети от над 8000 престижни туристи, а съпътстващите VIP събития ще съберат световните величия в голфа и много любители на този престижен спорт.
Успоредно с отразяването на играта, медиите ще представят историята на нашата страна-домакин, условията за туризъм и бизнес, възможностите за спорт и културните забележителности в региона.