4 гарда и брониран джип вардят Сотир Цацаров

Обвинител №1 дойде на днешното заседание на ВСС със засилена охрана

Главният прокурор Сотир Цацаров e със засилена охрана, информира БГНЕС.

Цацаров, който обикновено се движи с една кола и един гард от НСО, днес дойде за заседанието на ВСС с брониран автомобил, както и четирима гардове.

Тези дни главният прокурор съобщи, че ще поиска имунитета на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов и че от страна на правителството контролът върху отпечатването на бюлетините за предсрочните парламентарни избори е бил равен на 0.0.

Ръководителят на държавното обвинения заяви вчера, че документите и информацията по хода на разследването за намерените 350 000 бюлетини в Костинброд не са изтекли от прокуратурата, а от ДАНС.

Вчера прокуратурата даде пресконференция за работата си по време на предизборната кампания, печатницата за бюлетини в Костинброд и сигнала на "достойните прокурори" подаден до журналисти. Анонимният имейл опитва да омаловажи скандала с невалидните бюлетини, иззети от печатницата "Мултипринт" ден преди изборите на 12 май. Сигналът е подаден по-малко от 12 часа преди прокуратурата даде пресконференция за операцията в Костинброд, при която тя, съвместно с ДАНС, откри незаконно отпечатаните бюлетини.

По отношение на друго обвинение от страна на Бойко Борисов, че прокуратурата се е намесила в предизборната битка, Цацаров категорично отговори: прокуратурата няма да седи и да наблюдава извършването на престъпления, без да прави нищо.

Той попита и защо една политическа сила се идентифицира със случилото се в костинбродската печатница "Мултипринт" след като от прокуратурата в нито един момент не са посочвали име на политическа партия.