ГЕРБ ще иска касиране на изборите!

Политика

16-05-2013, 13:25

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Това е първият случай на спечелила партия с подобен ход

ГЕРБ ще иска касиране на изборите, заяви лидерът на партията Бойко Борисов на първата си пресконференция след изборите.

"За първи път в историята политическа партия която е спечелила изборите, ще иска касиране на изборите. Причината е грубото погазване на закона в деня за размисъл. Винаги сме зачитали закона и когато президентът предложи дата за свикване на новия парламент ние ще бъдем там. Надяваме се Конституционния съд да се произнесе бързо", заяви Борисов.

Ако Конституционния съд не се е произнесъл до връчването на мандата, ще предложа правителство на малцинството. Кабинетът ще е експертен и в него няма да присъства Цветан Цветанов, който ще поиска да падне неговия имунитет още в първия ден на Народното събрание.

Той призна, че до този момент не е разговарял с нито един от лидерите на другите работи.

В конфигурацията, в която са 4-те партии не би могло да се направи и стабилно правителство. Слушах Сидеров, който забравил, че и него и сина му ги биха тези партии, които той сега подкрепя. Не знам как ще се подкрепят с ДПС. Несериозно е да се говори за програмно правителство, защото БСП казват, че веднага започват да строят "Белене", ДПС казват, че няма да строят, Атака са за строителство на "Белене". БСП казаха, че ще вдигат данъците, ДПС казаха, че няма.

Обща тема между тях е да се вземе голям заем, който за година и половина да се изхарчи, това единствено могат да направят, разясни Борисов. Ако това се направи след това Господ няма да може да спаси България, добави Борисов и е категоричен, че според него, най-добре е да се направят нови избори.

"Вече всички български граждани знаят коя партия какви ценности отстоява. И каквото се отсъди, тогава българите да знаят, че както ни подредят, така трябва да се направи правителство, но трети избори вече не са нужни. Има партия победител, елементарно е да поискат среща. Да направим нещо, с което да излезем пред хората и да кажем кризата в Европа е страховита. Има сценарий да ни унижават, да изберат председател на парламента от Атака. Но не могат да ни унижат защото българският избирател гласува за ГЕРБ на първо място.

Ако дотогава КС не се е произнесъл и президентът даде мандат на ПП ГЕРБ, аз ще предложа правителство на малцинството, защото съм длъжен за този над 1 милион българи, гласували за ГЕРБ, да им предложа правителство. Той ще е експертен кабинет", уточни Борисов.
Очаквайте подробности!