Това е краят на Магарешкия Локомотив!

Спорт

16-05-2013, 14:38

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Беше глупаво на "Лаута" да вярват, че босът ще ръси пари от любов. Не, той дойде да си напазарува гласове

Веселин Марешки си тръгва от Локомотив (Пд) така, както и дойде - през задния вход, по терлици. Хак да им е на "черно-белите". Хак да им е на всички, които вярват в хубавия край на магарешките приказки. Те са за наивници. А онези, които ги пишат, като Магарешки, не са наивни. Те са разказвачи. И използвачи, пише Владимир Методиев за "7 дни спорт", цитиран от Sportlinе.bg.

На "Лаута" три месеца отричаха това, което знаеха всички останали. Варненският аптекар е футболен парашутист. Неприятното е, че е лош и като такъв. Приземи се на неправилното място. Разбра го късно. В Пловдив хората са друг тип, не се продават. Не нова "Бесика", ново тепе да им обещаеш, те няма да гласуват за теб. Защото отдавна не вярват на обещания. А и живеят с глупавата илюзия, че хората все още харчат пари от любов по някой клуб. Няма вече такива. Имаше, но ги изгониха точно те, тези от "Бесика". Коко Динев даваше от любов. Към футбола, към нещо друго няма значение, даваше човекът. И Локомотив беше силен, стигна чак до евротурнирите. Сега се върна там, където беше, преди да дойде Динев - на прага на физическото изчезване. На "Лаута" си вярват, че веднага ще се намери пловдивчанин да дава по три милиона на "черно-белите" на сезон. Пак глупост и пак пловдивска. Преди варненеца Марешки пари даваше Коко от Сандански, преди това Наков от Кюстендил, преди него пък бяха Галя от София, Сашо Тасев от Кюстендил, Георги Илиев пак от там. Този век пловдивчанин един лев за Локо не е дал.

Затова беше глупаво на "Лаута" да вярват, че Марешки идва да ръси пари от любов. Не, той дойде да напазарува гласове. Официално! Събра фенклуба и каза какво иска. И май никой не може да му се сърди. Така разбира човекът политическия бизнес, така го върти. Казват му, че трябва да поеме Локомотив, той пък казва какво иска да си напазарува покрай Локомотив. И в името на този пазарлък обещаваше какво ли не. Само наивните ултраси от Локомотив не разбраха, че всичко това е сделка. И самите те са част от тази сделка. Накрая се опитаха да излязат от нея, гласуваха както те искат, а не както беше по сделка. И закономерно другата страна си тръгва. Защото не можеш да поискаш заем, а накрая да не го върнеш. "Бесика" се надяваше точно на това, Марешки да не си поиска заема. Е, аптекарят го направи. И сега някой ще го плати с лихвите. Защото следващият, който ще дойде на "Лаута", започва управлението с 3 милиона пасив. Тези, дето Марешки ги даде от добро сърце, а всъщност се оказаха кредит. От г-жа Марешка. Много поздрави и от нея имате, момчета!