100 млн. се харчат за подслушвания, 10-20 млн. - за нови избори

Политика

16-05-2013, 14:52

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Валери Симеонов е убеден, че изборите трябва да бъдат проведени отново

Удовлетворен съм от факта, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще поиска класиране на изборите. Това каза съпредседателят на Национален фронт за спасение на България (НФСБ) Валери Симеонов пред "Фокус".

Той заяви, че смисълът на изборите е да пресъздадат правдиво политическите предпочитания на народа. Но, ако тези избори не отразяват, а изкривяват симпатиите към политическите партии, това не са избори.

"След като и партията, спечелила най-много гласове няма съмнение, че изборите са опорочени, това потвърждава нашата правота да искаме касиране на изборите."
По повод решението на НФСБ да поиска касиране на изборите, обявено още преди дни, Симеонов поясни, че в момента събират доказателства.
Ние ще подготвим нашите документи, ще включим и това, че в деня на размисъл е провеждана политическа кампания, ще включим и гласуването в Турция, ще представим пред ЦИК и други аргументи и ще искаме касиране на изборите.
"Щом партията с най-много спечелени гласове иска касиране и една партия, която остава извън парламента, но е близо до 4%-та бариера, каквато е нашата, това означава, че работата е сериозна.", каза Симеонов.
"100 милиона се харчат за подслушвания, ако трябва ще се похарчат още 15 до 20 милиона за нови избори. Това трябва да се направи. Отнякъде трябва да се тръгне. Трябва да има морал, да започнем на чисто. Не може винаги да мрънкаме за това, че изборите са били опорочени. Това поставя петно на недовери върху всички политици. И дори в парламента да влязат честни хора, те ще попаднат под общия знаменател на това петно. Убеден съм, че изборите трябва да бъдат проведени отново.", заяви съпредседателят на НФСБ.