Пазарът до Енергото оцеля днес

Новините

16-05-2013, 15:45

Автор:

boshnakova

Всичко от Автора

Кметът Живко Тодоров оттегли предложението си

Пазарът зад сградата на Енергото остава засега, защото точката в дневния ред на сесията за неговото премахване, бе оттеглена за следващото заседание на местния парламент.

На територията на покрития микропазар има 80 търговски маси за селскостопанска продукция и 15 за нехранителни стоки. Към настоящия момент са заети 15 търговски маси за селскостопанска продукция и 3 за нехранителни стоки, което e около 18 % от капацитета на целия микропазар, което прави дейността на пазара неефективна, е записано в мотивите на общинска администрация. Предложението, на терена да се изгради паркинг, бе посрещнато със смесени чувства от търговците там. Пред репортер на Дарик някои от тях споделиха, че мястото е твърде апетитно и след време ще бъде застроено. Търговците на промишлени стоки пък не са съгласни с предложението да бъдат преместени на Руския пазар.

Тихомир Томов от "Нова сила" поиска оттегляне на предложението за премахването на пазара, защото в мотивите на администрацията липсват финансови разчети за приходи и разходи от досегашната му дейност. Гергана Микова от НФСБ предложи продавачите да останат на сегашния терен и ако след ремонта на централния пазар се освободят маси, част от продавачите да се преместят там.