Казусът ресторант "Аязмото"

Мисия

17-05-2013, 08:13

Автор:

boshnakova1

Всичко от Автора

Ще бъде определена нова тръжна цена за имота

"До края на вчерашния ден няма подадени наддавателни предложения за закупуване на ресторант "Аязмото", съобщи частен съдебен изпълнител Гергана Илчева, която ръководи търга за публичната продан на култовия старозагорски ресторант. Той е за вземанията на Банка "Креди Агрикол-България", от собственика на имота СК "Аязмото" АД, представлявано от Стойчо Кълвачев в размер на 500 хил.евро.


Обявената тръжна цена беше 548 000 лв., след като първият търг се провали поради липса на кандидати и последвалата редукция с 20% според разпоредбите на закона.
"Ще обявя търга за нестанал и по искане на банката ще бъде определена нова тръжна цена на имота", обясни Гергана Илчева.


На 8 май т.г. Банка "Креди Агрикол-България" спечели наддаването за ресторaнт "Аязмото" при друг търг за същия имот. Публичната продан бе за удовлетворяване вземанията на Община Стара Загора. Обявената начална тръжна цена бе 285 000 лева. Бяха представени две наддавателни предложения за участие - на Община Стара Загора и на Банка "Креди Агрикол". Общината е предложила оферта с 200 лв. над началната цена, а Банката е дала 520 000 лв., с които спечели търга.


"Банката не е имала желание да купува имота, но трябва да защити вложението си, да не бъде продадено на безценица", коментираха от "Креди Агрикол".


Според представители на кредитната институция в момента, в който се оформят документите, започва търсенето на купувач за имота. Включително и с кредитиране от страна на банката.


Как ще бъде разрешен обаче казусът с двата търга за един и същ имот, тепърва ще стане ясно.


Към настоящия момент кметът на община Стара Загора разполага с ресурс от 560 000 лв., гласуван му от ОбС, за придобиването на "върха на Аязмото".