Разясняват ни как да обновим енергийно домовете си

Мисия София

17-05-2013, 10:21

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Вижте как и къде ще протече кампанията на МРРБ

За втора поредна година Министерството на регионалното развитие и благоустройството провежда информационна кампания по проект "Енергийно обновяване на българските домове", осъществяван с финансовата подкрепа на ОП "Регионално развитие" 2007 – 2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие.

Целта на информационните дни е повече граждани да се запознаят с предимствата и възможностите на проекта, като експерти от администрацията ще отговарят на всякакви въпроси. Експерти на МРРБ ще бъдат на разположение през целия период на изпълнение, ще подпомагат и консултират желаещите на всеки етап от прилагането му.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ е увеличен и собствениците на жилища във всяка одобрена за финансиране сграда вече ще получат безвъзмездно 75% от стойността на дейностите, необходими за енергийното й обновяване. Техническото обследване, техническият паспорт и обследването за енергийна ефективност се покриват напълно от безвъзмездната финансова помощ по проекта.

Информационните дни по проекта се провеждат в периода 16.04. – 30.06.2013 г. в общо 36 града.

Ето къде ще бъдат местата, където софиянци могат да се запознаят за възможностите на проекта до 19 май, от 16:00 до 20:00 часа:

17 май 2013 г.
- Площада пред Народния театър
- До метротостанция „Васил Левски“ (подстъпа към Борисовата градина)
- До метростанция Сердика пред Булбанк

18 май 2013 г.
- Площада пред Народния театър
- Южен парк – на Голямата поляна със сцената
- Борисовата градина – при езерото „Ариана“

19 май 2013 г.
- Южен парк – на Голямата поляна със сцената;
- Борисовата градина – при езерото „Ариана“

В пролетната информационна кампания ще се проведат и срещи с управители на етажната собственост, на които ще се даде отговор на въпроси и казуси, свързани с участието на собствениците в проекта и всяка допълнителна информация:
 
21 май - кв. Слатина, в зала „Изток” на зала  „Универсиада”, бул. Шипченски проход №  2.
22 май - кв. Младост, в читалище „Бъднина“, ж.к. „Младост 2“, до бл. 220
29 май - кв. Изгрев, в залата на ул. А.П. Чехов № 16А