Три магистратури с руски език представя ПУ

Мисия Пловдив

17-05-2013, 12:01

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Научете повече за програмите в понеделник от15 часа, зала "Компас" на Ректората

Пловдивският университет представя магистарските си програми с руски език в понеделник. Новите магистратури са "Актуална русистика", "Превод за европейските институции/превод и интеркултурна комуникация" и "Културни и социални дейности в туризма".

Основните акценти в учебните планове, очакваните компетенции при успешното завършване на дадена програма и възможностите за бъдеща реализация ще бъдат презентирани от 15, 00 ч. в конферентна зала "Компас" на Ректората. Преподаватели ще разкажат за актуалното състояние и потенциалните потребности на пазара на труда от магистри с руски език. Ще бъдат представена и реализацията на дипломиралите се в трите специалности, които се изучават само в редовна модулна форма.

Два семестъра продължава обучението в магистърска програма "Актуална русистика", тя е в професионално направление филология. "Превод за европейските институции/превод и интеркултурна комуникация" е със срок на следване 3 семестъра. Професионалната квалификация е филолог-преводач и специалист по интеркултурна комуникация. Със същата продължителност е и третата магистърска програма – "Културни и социални дейности в туризма". Завършилите я придобиват квалификация "Експерт по културен туризъм".