Три златни и три бронзови медала

Спорт

17-05-2013, 12:23

Автор:

boshnakova1

Всичко от Автора

Шест медала от Държавен лично-отборен шампионат по свободна борба за кадети

С шест медала се завърнаха от проведения в Сливен Държавен лично-отборен шампионат по свободна борба за кадети възпитаниците на старозагорския клуб "Берое".


"Три от отличията са златни и три бронзови”, уточни Диян Динчев, треньор на състезателите в свободния стил в клуба и добави, че старозагорци са втори в отборното класиране.
Евелин Русев, който е и втори в Европа, Въльо Стойков и Радомир Атанасов са със златни медали, а Никола Одрински, Николай Петров и Пресиян Петков с бронзови. "Изключително представяне, всички се бориха добре, надявам се тримата шампиони да ни представят достойно и на международния тепих”, допълни специалистът, който е и пом. треньор на националния отбор в тази възраст.


На международния тепих националите при кадетите имат две силни участия тази година. През юни в Черна гора предстои европейско първенство, а през август в Сърбия световно.
Дали тримата златни медалисти от Сливен ще участват в тези състезания ще се разбере скоро.
Малките "свободняци" от "Берое" отпътуваха за Горна Оряховица. Там ще бъдат схватките от лично-отборния шампионат за деца.


От старозагорския клуб ще се представят с 16 участници, петима от тях са медалисти от зимния шампионат. Това са Дарин Дралчев, Даниел Йорданов, Слави Йоргов, Петър Михов и Сергей Бонев. "Имаме надежди за медали, но прогнози в тази възраст е абсурдно да се правят”, каза Диян Динчев.