ВМРО посочи виновник за манипулация на вота в София

Мисия София

17-05-2013, 14:34

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Александър Димитров внесе жалба до институциите

Жалба и искане за среща с президента, министър-председателя, главния прокурор и омбудсмана внесе Александър Димитров - кандидат за народен представител на ВМРО – Българско национално движение на изборите, проведени на 12 май.

Димитров иска да ги запознае с нова практика за грубо нарушаване на изборния процес и подмяна на вота на гражданите, както и с възможностите за предотвратяването ù за в бъдеще.

Поводът е изборният резултат за ВМРО – Българско национално движение в секция 28 в столичния район "Красно село". Това е секцията, в която правото си на вот са упражнили Димитров и неговото семейство. Той обяснява, че е гласувал за ВМРО, както и близките му. В протокола на Секционната избирателна комисия обаче за ВМРО са записани нула гласа.

В жалбата си Александър Димитров призовава държавните мъже да използват целия си обществен авторитет и да съдействат за извършване на повторно броене на бюлетините от секция 28 в 23-и софийски многомандатен избирателен район.

Димитров твърди, че изборната измама, на която е станал жертва, не може да бъде извършена без знанието и участието на председателката на въпросната СИК – Пенка Кръстева. Констатацията на ВМРО-БНД е, че този случай не е единствен.