Ромска фондация бори дискриминацията с 280 000

Мисия Пловдив

17-05-2013, 15:11

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

Областният информационен център се отчете

Фондация от село Куклен е спечелила проект за над четвърт милион. "Инди-Рома 97" ще прави превенция срещу дискриминацията на малцинствени групи. Финансовата помощ е получена по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", компонент "Без граници".

Други важни за областта са т.н. водни проекти на общините Кричим, Раковски, Сопот и Хисаря. С финансовата помощ ще се изгражда канализация и ще се строят пречиствателни станции, съобщиха от Областния информационен център /ОИЦ/ в Пловдив.

Над 900 души от 18-те общини в областта са минали през обученията на ОИЦ от началото на годината. Проведени са 18 семинара в малки населени места. Екипът ни ходи там, където другите не отиват, каза управителят на Центъра Велизар Петров. От януари до март близо 300 посетители са потърсили съдействие на място от експертите в бившия Партиен дом.

Пожарникарите в Пловдив пък сами си поръчали обучение, за да разберат възможностите да участват в европейски програми. Самоинициатива има и от читалища.

На 20 май в Пловдив ще има информационен ден, свързан с енергийното обновяване на българските домове, анонсираха от Центъра. Шатри с експерти ще има пред община Пловдив.

На 22 май в сградата на общинския съвет ще се проведе среща с образователното министерство за новата програма Наука и образование.

ОИЦ-Пловдив ще представя страната на среща в Будапеща, където се събира мрежата от подобни центрове.