Вместо в нета, чехите ще търсят любовта в метрото

Животът

17-05-2013, 18:41

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Оттегчените пътници ще могат да флиртуват във влакчетата

Пътуващите в метрото на Прага, които не са намерили любовта, скоро ще могат да изпробват късмета си в специални вагони за любовни срещи, съобщи говорител на транспортната компания.

"Хората ще се срещат там, ще минават един покрай друг и ако се харесат взаимно, могат да започнат връзка", заяви говорителят на компанията Ропид, която отговаря за проекта. Специалните вагони са част от усилията за популяризиране на обществения транспорт.

"Планираме кампания, целяща да покаже на хората нещата, които могат да правят в обществения транспорт", заяви Драпал. Така наред с четенето или ученето, отегчените пътници скоро ще могат да флиртуват и да си уреждат любовна среща. "Влакът на любовта" в Прага, който ще дава възможност за индивидуален подход вместо да залага на стриктните правила на спийд дейтинга, ще бъде пуснат в края на годината.

Драпал заяви, че сега компанията трябва да реши кои от петте вагона на влаковете биха били най-подходящи, броя на влаковете, които да бъдат включени, и какви означения да бъдат поставени. "Планираме допитване до пътниците. Вагонът ще бъде отбелязан и ще има информация на перона и в самия вагон, включително на чужди езици", заяви говорителят.

Пътниците използват трите линии на метрото в Прага около 1,5 милиона пъти на ден. В чешката столица живеят около 1,25 милиона души. Драпал съобщи, че никой няма да бъде принуждаван да флиртува в специалните вагони, но някои пътници все пак имат притеснения.

"Когато бързам, влизам в първата отворена врата, която виждам. Сега трябва да внимавам да не би някой да започне да ме съблазнява", казва Петър Ворачек, цитиран от ежедневника "ДНЕС". "Като виден ползвател на метрото, се страхувам, че ще се превърна в център на клюките. Какво ще стане, ако някой ме види и каже на приятеля ми?", безпокои се Каролина Вранова.