Митов: Всичко е в нашите ръце, сигурен съм в победата

Спорт

17-05-2013, 20:26

Автор:

Sportline

Всичко от Автора

Левски и Лудогорец са най-добрите отбори, но ние сме №1, заяви спецът

В събота един срещу друг се изправят двата най-добри отбора в България. Това е мнението на треньора на Левски Николай Митов преди финала в "А" група срещу Лудогорец от 28-ия кръг на "А" група.

Двата тима се изправят един срещу друг на стадион "Георги Аспарухов" в 20:00 часа, а преди сблъсъка разградчани имат две точки аванс пред "сините" на върха в класирането. "Умора няма. В добро състояние сме. Финала вече не го помним и всички мислим само за Лудогорец. С Берое не ни стигна един гол повече. Ще се постараем утре да не допускаме такива голове. Това е най-важното. Ще има промени. Спрямо противника ще избера такива играчи, които мисля, че ще помогнат повече в този мач. На финала направихме индивидуални грешки, които повлияха на представянето ни през първото полувреме. Не може да става дума за проспиване. По-скоро е въпрос на грешки. Като направиш една грешка това води до притеснение и до следваща. Наясно съм с някои неща и грешки, които съм допуснал във финала срещу Берое, но няма да ги кажа на вас. Аз винаги мисля първо къде аз съм сгрешил, защото съм самокритичен. Той бе равен резултатът, но дузпите решиха мача."

"Искам утре да покажем същия дух и характер от финала с Берое. И така трябва да е във всеки мач. Без тези неща, а и воля - няма как да стане. Моят отбор ще играе само за победа", каза спецът, чийто тим загуби купата в мач срещу Берое с драматично равенство 3:3, продължения и дузпи, макар че игра с човек по-малко от края на първото полувреме в Ловеч.

"Не се притеснявам от съдията. Ние сме българи и не трябва да имаме такова отношение към тях. Чужденците идват, свирят и си тръгват. Не се знае дали психологическото предимство е на тяхна страна. Имам съмнения. За Лудогорец мога само да кажа, че са добър отбор. Всичко е в нашите ръце. Остават ни два мача на "Герена" и няма от какво да се притесняваме. Утре е голямата крачка към титлата и аз абсолютно вярвам в победата. Ще си говорим след 30 май, когато свърши първенството", каза треньорът.

"Ако не станем шампиони, сезонът е загубен. Левски играе само за първо място. Ние сме по-добри, така мисля аз. Нормално е да кажеш, че твоят отбор е по-добър, но аз го вярвам това нещо. Щом сме стигнали дотук и двата отбора, с разлика от третия и четвъртия, значи утре играят двата най-добри отбора и ще се покаже кой е най-добрият."

Още спортни новини тук