"Зелена и достъпна градска среда"

Новините

18-05-2013, 08:56

Автор:

boshnakova1

Всичко от Автора

Кметът Живко Тодоров ще подпише договора за изпълнение на проекта

На 20 май – понеделник в 11.00 ч. в Министерството на регионалното развитие и благоустройството кметът Живко Тодоров ще подпише договора за изпълнение на спечеления проект "Зелена и достъпна градска среда".


По него напълно ще бъдат обновени три основни улици и 22 междублокови пространства в Стара Загора, с което градската среда ще бъде благоустроена и подобрена значително за първи път от много години насам.

Проектът осигурява за мащабните ремонтни дейности около 10 млн. лева безвъзмездно финансиране по Оперативна програма „Регионално развитие", като съфинансирането от страна на общината е 5 %.Срокът на изпълнение е 24 месеца и трябва да започне в края на юни. Целта на проекта е подобряване привлекателността на града и качеството на живот. Ще се създадат повече удобства и забавления за всички възрастови групи и ще се осигури свободен достъп за хора в неравностойно положение.


В първия етап основно ще бъдат ремонтирани две основни улици, свързващи източния и западния край – ул. «Ген.Столетов» от ул. «Д-р Т.Стоянович» до бул. «Крайречен», с обща дължина 2 533 метра и ул. «Христо Ботев» от ул. «Одринска епопея» до бул. «Крайречен», с обща дължина 2 960 метра.


В първия пакет от обекти за интервенция са и Градина "Доша Николова", Градина "Берое" и две междублокови пространства. Вторият пакет е за ул. "Братя Жекови", улици и междублокови пространства.