Ето ги Мис и Мистър Академика! (СНИМКИ)

Пловдив Лайф

18-05-2013, 09:04

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Лили Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Красотата ще спаси света!

Компютърна специалистка и актьор спечелиха конкурса за най-красиви студенти

Цветка Петрова и Любомир Станков станаха “Мис и Мистър Академика 2013”. Те бяха коронясани снощи на Античния театър в Пловдив. Конкурсът е част от студентския фестивал "Open student fest 2013", организиран от студентските съвети на пловдивските университети.

30 хубавици и хубавци участваха в цветната битка. В първия кръг, както повелява традицията на конкурса, кандидатите дефилираха с римски тоги. Във втори тур мераклиите за титлата представяха специалността, която учат, чрез дрехите си. Медицинските сестри в секси униформи, сладки полицайки с пистолети и белезници и какви ли още не оригинални премени. Накрая дефилираха с официално облекло.

След оспорвана надпревара "Мис Академика 2013" стана бъдещата компютърна специалистка Цветка Петрова. Тя е студентка в ТУ Пловдив, където учи "Компютърни системи и технологии". При мъжете титлата грабна Любомир Станков от ПУ "Паисий Хилендарски", специалност "Актьорство за драматичен театър".

Спектакълът се превърна във феерия от багри и звуци, от ритми и светлини. За доброто настроение на гостите се погрижиха танцови формации от Пловдив. На сцената бяха направени демонстрации на бойни изкуства, куп талантливи певци, както и трио „Сопрано” забавляваха публиката.

По време на конкурса се събираха средства за подпомагане на лечението на онкоболни деца. По последна информация сумата е над 6000 лв.

Сред журито бяха заместник-кметът Георги Титюков и представители на спонсори и медии.

Хотел Лайпциг Пловдив подари на победителите два романтични пакета, включващи нощувка във ВИП апартамент, пенливо вино, фруктиера с плодове, свещи и джакузи с ароматни соли.

След конкурса започна щуро Open Air Party на 9-ти км.

Още кадри от конкурса във ФОТОГАЛЕРИЯТА.