Мачът Черноморец – Локо София в списък на МВР

Спорт

18-05-2013, 11:04

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Двубоят е попаднал в графа "съмнителни" в писмо до вътрешния министър Петя Първанова

Ченгета ще душат за уговорка на мача "Черноморец-Бургас" – "Локомотив" /Сф/ в събота от 20 ч. на "Лазур" – съобщава вестник "Черноморски фар".

Двубоят е попаднал в списък, изпратен от БФС до МВР. В писмото, адресирано от футболната централа до служебния вътрешен министър Петя Първанова, са включени срещи от последните кръгове на първенството в "А" група, които са рискови от гледна точка на феърплея, т.е. попадат в графа „съмнителни”. В тях един срещу друг излизат отбори, които се борят за нещо срещу такива, които не се борят за нищо. Точно такъв е и сблъсъкът в Бургас. Столичните "железничари" са в зоната на изпадащите и почти сигурно ще се сбогуват с "А" група при загуба в събота вечер, докато "акулите" доиграват първенството за здраве и престиж. Освен спецове от МВР, на "Лазур" ще има и допълнителни длъжностни лица на БФС. Очаква се да дойде втори делегат, чиято мисия ще бъде да следи дали се играе честно. Ако се появят съмнения за уговорка, ще последват разпити на място веднага след края на срещата.

Аут от състава на домакините за мача от 28-мия кръг са Исуф Уатара, Лорис Арно, Тихомир Трифонов и Борислав Балджийски, които имат различни здравословни проблеми. Лъчезар Балтанов ще играе на инжекции в коляното.