Костадин Костов ще участва на Световното първенство по кик бокс в Бразилия

Спорт

18-05-2013, 11:12

Автор:

boshnakova1

Всичко от Автора

За пореден път старозагорецът стана първи в категорията си над 91 кг

Спортист №1 на Стара Загора за 2012 година Костадин Костов ще участва на Световното първенство по кик бокс във версия К-1.

 

Състезанието ще бъде в Бразилия през месец септември.

 

Той подпечата визата си за това състезание, след като спечели републиканската титла при участието си в първенството за тази версия на кик бокса, проведено в Бургас. За пореден път старозагорецът стана първи в категорията си над 91 кг.

 

"Костадин се представи очаквано и успя да защити името си на спортист, на №1 в града ни и на двукратен световен шампион по муай тай”, подчерта Красимир Коруков,треньор на клуб "Хара”.Според наставника от 2004 година възпитаникът му не е допуснал загуба на републиканския ринг.

 

Състезанието в Бургас бе квалификация за участие в световното първенство в Бразилия. "Сега усилията ни са насочени към подготовка за участието в това първенство”, допълни Красимир Коруков.

 

Треньорът на "Хара” поясни, че с първенството в Бургас е приключил пролетния дял от състезателната година. За представянето на клуба в този дял треньорът дава висока оценка, с уговорката, че заради финансовата криза е намален броя на състезанията, в които кик боксьорите му участват. А следващите месеци ще се тренира трудно заради високите летни температури. След които идва септември месец. Тогава освен световното първенство, предстои още едно състезание, отново в Бургас.

 

"Там ще се изявят няколко стила в едно състезание, ще бъде оспорвано”, прогнозира Красимир Коруков.