Чадърите на Северния плаж безплатни до 1-ви юни

След старта на сезона "сянката" ще върви по 3 лв., толкова е и цената на шезлонг

Всички чадъри, разположени на северната ивица в Бургас, ще се ползват безплатно до 1-и юни. Тогава официално ще бъде открит сезон 2013, съобщиха от фирмата-концесионер.

След това в сила влиза непромененият от миналата година ценоразпис за услугите. Ползването на шезлонг ще бъде на цена 3 лева, също толкова ще струва и чадърът

Този сезон отново 50 процента от плажната ивица ще бъде свободна за плащуващите. Ще има обособена зона, на която ще бъдат поставени специални чадъри за туристи с увреждания.

Плаващ стол, с който хора с увреждания ще могат да влизат в морето, е една от екстрите, с която ще се сдобие Северния плаж това лято. Придобивката ще бъде купена от концесионера Атанас Атанасов и ще е единствената такава по родното море.

Хората с увреждания ще могат да я ползват съвсем безплатно след като преминат здравен преглед и с помощта на спасител и асистент. За малчуганите пък в морето ще има плаваща платформа, както и много други интересни начини за забавление.

37 спасители ще се грижат за безопасността на летовниците на Северния плаж. Екип в лодка ще патрулира зад шамандурите, а след 15 ч., когато излизат вълни, обиколките ще се извършват с джет. Напълно безплатно за всички ще е ползването на интернет по цялата ивица.