Приключват Морска гара до края на август

Мисия Бургас

18-05-2013, 13:43

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Два входа, спирка за "комети" и голям ресторант в проекта

В бързи срокове се реализира градежът на атрактивния и мащабен проект за Морска гара в Бургас. Освен удобството за туристите и очакваните големи пасажерски кораби още от началото на есента в нея е предводено да има и спирка за т. нар. "комети", които ще правят курсове до Несебър и Созопол още от началото на летния сезон на цена от 12 лева за еднопосочен билет. 

Модерен морски ресторант от висок клас ще бъде издигнат на метри от пристанището. Той ще бъде разположен на площ от 700 кв. метра, в зоната на морска гара.  Проектът е възложен на бургаското архитектурно студио БСА.

В района предвид външните граници на порта ще има засилена орхрана.  Морска гара има предвидени и два входа като през настоящия сезон ще бъде изграден първият.

Морска гара ще бъде открита през есента, но тя трябва да бъде завършена още в края на месец август. Строителството на сградата, която е с площ от 3000 кв.м. е в напреднал етап.
"Договорили  сме посрещането на няколко лайнера през месец октомври тази година. Първият лайнер е на "Роял карибиян" и трябва да акостира на 5-ти октомври. Водят се преговори "Куин Елизабет", за който има потвърждение, че ще бъде посрещнат в Несебър да хвърли котва в бургаското пристанище на 1-ви октомври", каза Диян Димов.