Българин почина при пожар в Рим

Свят

18-05-2013, 16:01

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Все още се изясняват обстоятелствата

Български гражданин е получил тежки обгаряния при пожар в плажен и ресторантски комплекс в морския курорт Лавиния край Рим.

Димитров, 47-годишен, е настанен в отделението за интензивна терапия на болницата "Сант Еудженио" в Рим с обгаряния от трета степен върху 35% от тялото.

Състоянието му е тежко, но не и отчайващо. Лекарите все още не са се произнесли окончателно, но изглежда няма опасност за живота му, се посочва в информациите. Българинът, за когото се уточнява, че е вдовец, е бил през миналия летен сезон пазач на комплекса, заемащ 300 квадратни метра върху плажната ивица с бар, ресторант, съблекални и душове. Понеже нямал постоянно жилище, помолил собственика на комплекса да му позволи да преспи там няколко вечери. Пожарът избухнал през нощта и изцяло унищожил бара и ресторанта, които били изградени от дърво.

Той бил потушен едва на разсъмване с намесата на пет противопожарни групи. По първоначални данни причината за пожара е късо съединение в електрическата инсталация на хладилните уреди. Карабинерите, които водят разследването, очакват заключението на противопожарните експерти.