Жега и утре, живакът скача до 32 градуса

Животът

18-05-2013, 16:32

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В Пловдив максималната температура ще е 30 градуса

След полунощ облачността ще намалее и утре в северозападната половина на страната ще е предимно слънчево. Над югоизточната половина ще има и слънчеви часове, но ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми.

Максималните температури ще са между 27° и 32°, в София 29°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Фокус.

В Пловдив утре максималната температура ще стигне 30 градуса. Жега ще е и в началото на новата седмица.

Над Черноморието ще има временни увеличения на облачността. Ще превали и прегърми. Максималните температури ще са 23°-27°. Температурата на морската вода 16°-20°, вълнение на морето 1-2 бала.

Над планините ще има временни увеличения на облачността, по-значителни над масивите в Южна България, където ще превали и прегърми. По високите части ще духа умерен до силен вятър от запад, северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра ще бъде около 20°, на 2000 метра - около 13°.

През първите дни на следващата седмица ще преобладава слънчево време. Ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще остане сравнително топло с максимални температури между 27° и 32°.