Сексът на 40 е още по-хубав

Пловдив Лайф

18-05-2013, 19:52

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Бебетата са минало, животът и удоволствията са пред нас

В 21 век 40-годишните жени и мъже са още млади, с добро самочувствие, отлично знаят как да се харесват и какво искат от секса, животът е пред тях. Прекрасна възраст, която не трябва да се проспива!

Дългите месеци на бременностите, кърменето и нощните бдения са отминали. Вечерите са повече за любимия човек, отколкото за домашни задължения, въпреки че те никога не свършват. Когато физически не сме уморени, идеята за секс е напълно естествена, чувстваме, че желаем и сме желани, появява се стремеж към грижа за външността, подновяване на гардероба, поддържане на фигурата със спорт. Наградата за тези усилия е възхищението в очите на партньора.

Съвет: И мъжете, и жените могат да изживеят към 40-те си години така наречената криза на средната възраст. Те започват да си задават въпроси за семейния си живот, за това, което искат да направят в интимната сфера - страстен секс, нови сексуални практики... Всичко това е възможно, без да се стига до смяна на партньора. Достатъчно е и двамата да искат да съживят връзката и дори да й дадат ново начало.

Повече опит в интимните отношения

Младежката несигурност в секса е зад гърба ни. На 40 години жените знаят как да се представят по най-добрия начин, осмеляват се да вземат инициативата, познават по-до-бре собственото си удоволствие. Това е още по-вярно при продължителните връзки -двамата знаят как взаимно да се възбудят и максимално да продължат удоволствието, кои жестове и думи са най-желани от партньора.

Съвет: Все пак е по-добре да се избягва повторението на едни и същи „ритуали" 6 секса. Пробвайте нови неща, променете часа на сексуалния акт и дори мястото, за да не се превърне интимният ви живот в рутинна дейност. Не се оставяйте на нов тип комплекси, свързани с няколко излишни килограма, не търсете сумрака на спалнята. Нашите малки несъвършенства не са пречка за пълноценното сексуално изживяване - не бива да фиксираме вниманието си изцяло върху тях.

На 40 години сексуалният живот на жената не е свързан вече с нейната плодовитост, въпреки че тя все още е възможна. Правенето на секс само за удоволствие променя много неща - достига се голяма физическа и психическа удовлетвореност. Натрупаният сексуален опит води до по-дълги и по-многобройни оргазми, до владеене на възбудата и направляване на сексуалния акт към все по-изискано удоволствие. Тялото може много да ни изненада и да подскаже нови идеи.

Съвет: Жените трябва да се погрижат да неутрализират дребните неудобства, които могат да изпитват по време на полов акт, свързани с известна болезненост. Освободени от тях, по-лесно ще постигнат нови нива в чувствената наслада. Предменопаузата може да се прояви със сухота на влагалището, която бързо се преодолява с лубрификанти.

В стила на 21 век  е да искаме да изживеем пълноценно днешния ден, да вземем всичко, което може да ни даде нашето тяло, за да се чувстваме млади и енергични. Сега е моментът да проявим кураж за по-наситен сексуален живот. Колкото пожелани и чести са сексуалните контакти, толкова повече удовлетворение ни носят.

Съвет: Не е  необходимо задължително да се стремим към интензивен секс заради Притеснение, че „сега или никога повече" няма да разкрием тези свои способности. Концентрирането на вниманието върху чисто физическото удоволствие може да донесе разочарования. Вярно е, че е добре да обогатим сексуалния живот, но не на всяка цена и не с количествени критерии. Освен това секс има и на 50, 60 и 70 години...  

Източник: rozali.com