Левски с шампионска победа в 92-ата минута

Спорт

18-05-2013, 22:53

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Бургзорг с автогол на "Герена", Николай Митов се качи при феновете

Левски победи Лудогорец с 1:0 във финала на "А" група, игран на стадион "Георги Аспарухов" пред над 11 000 зрители. Дербито беше изключително напрегнато и победата за "сините" дойде чак в 92-ата минута, когато Станислав Ангелов стреля, топката рикошира в Бургзорг, излъга Владимир Стоянов и влетя в мрежата му. Така столичани почти докосват 27-ата титла. Два кръга преди края на шмапионата, Левски има две точки повече от Лудогорец. "Сините" имат служебна победа над Етър и домакинство на Славия в последния кръг. Лудогорец пък приема Ботев (Пловдив) и гостува на Монтана. Левски пък спечели пореден мач в 90-ата минута, след като по същия начин победи ЦСКА и Миньор и изравни на Берое на финала за Купата на България, спечелен от старозагорци след изпълнение на дузпи.

В 13-ата минута Лудогорец получи фаул фронтално пред вратата на Пламен Илиев, след като Даниел Димов спъна грубо Роман Безяк. Зад топката застана Мирослав Иванов, но ударът му се отби в стената. След това гостите овладяха топката и организираха нова атака, но защитата на столичани се справи. Две минути по-късно Нуно Пинто беше спънат отляво на наказателното поле. Рене Михелич центрира опасно в наказателното поле, Жоао Силва стреля с глава, но Владислав Стоянов изби. След това Левски продължи да атакува, но отново вратарят на "орлите" се справи, избивайки остро центриране. В 19-ата минута Кристовао Рамос игра с ръка точно пред пеналта на Пламен Илиев. Този път Иван Стоянов стреля, но високо над вратата. В 22-ата минута Михелич навлезе в наказателното поле, откри се коридор пред него и стреля, но топката мина на милиметри покрай страничната греда. Единадесет минути по-късно Марселиньо напредна в половината на Левски, стигна до наказателното поле и стреля, но топката мина над горната греда на Пламен Илиев. В 45-ата минута Левски получи фаул точно пред вратата на Лудогорец. Зад топката застана Жоао Силва, който стреля мощно, но в стената.

Левски започна с атака второто полувреме. Гари Родригес беше изведен от дясно сам срещу Владо Стоянов, но вратарят на Лудогорец внимаваше и успя да изпревари холандската звезда на "сините". В 50-ата минута Лудогорец имаше добър шанс да открие резултата. Мирослав Иванов проби в наказателното поле отдясно, пусна топката успоредно на голлинията, но Марселиньо остана зад нея. В 53-ата минута Кишада остана очи в очи с Пламен Илиев, след бързо изпълнение на фаул, бразилецът стреля, но вратарят на Левски показа отличен рефлекс и отрази удара му. В 57-ата минута шампионите изпълниха корнер, Любомир Гулдан се пребори с Жоао Силва и стреля, но Пламен Илиев отново спаси. След това и Кешида шутира, но в аут. В 59-ата минута резервата Илиян Йорданов центрира към Жоао Силва, който стреля с глава, но неточно. В 63-ата минура Рамос загуби топката в половината на Левски, тя попадна в Марселиньо, който стреля от границата на наказателното поле, но Пламен Илиев внимаваше и отрази. В 65-ата минута Илиян Йорданов центрира, Стефан Велев надскочи Йордан Минев и стряла с глава, но топката мина покрай вратата. В 72-ата минута Кишада изпусна невероятно положение. Нападателят бе изведен отлично сам срещу Пламен Илиев, финтира Мулдер и стреля. Йордан Милиев се мента, топката се отби в тялото му и вратарят на Левски се намеси, за да спаси Левски. В 77-ата минута "сините" изпуснаха най-чистото си положение. Велев върна топката от аутлинията към Базил Де Карвальо, който стреля на два метра от вратата, но Владо Стоянов беше на мястото си и спаси. В 90-ата минута Рамос намери Мулдер с дълъг пас в малкото наказателното поле, но холандецът не успя да подаде към Карвальо, който беше на празна врата. В 92-ата минута Ангелов стремля, топката се отклони в резервата Бургзорг, излъга Владо Стоянов и влетя в мрежата на Владо Стоянов - 1:0 за Левски.

 

Всички отзиви след мача тук