Безплатни кондоми и шествие с фенери по Главната

Мисия Пловдив

19-05-2013, 09:47

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

7 нови със СПИН в Пловдив

Проведоха акция "Кондомите" в Китай

Кампаниите са по случай Международния ден за съпричастност към жертвите на СПИН

Пловдив ще отбележи Международния ден за съпричастност към жертвите на СПИН с поредица от кампании в центъра на града.

Старт ще дадат фондациите "Панацея" и "Авис вита". Между 11:00 и 14::00 часа техните доброволци ще радват безплатно здравно-образователни материали и консумативи за безопасен секс на Главната улица - между Централна поща и площад Римски стадион.

От 18:00 до 20:30 часа щафетата поема Фондация Национален алианс за работа с доброволци /НАРД/. От 18:00 те ще проведат Мирно шествие по Главната улица. Доброволците ще запалят фенери, които ще носят със себе си. Колоната ще тръгне от Римски стадион и ще приключи до Фонтаните пред община Пловдив. Там ще бъде обособен Пункт на съпричастността. На него всеки ще може да запали свещичка, да получи контрацептив,  образователни материали и информация за болестта и начините на предпазване.

Там ще бъде изработена и запалена специална светодиодна панделка, която на всяка 16 секунда загасва по един диод. На отркитата сцена членовете на клуб „Ела Изгрей” към НАРД и учениците от Френска езикова гимназия Пловдив ще разиграят театрални постановки на тема „Безрисково сексуално поведение“.

Медицинският екип на РЗИ-Пловдив осигурява анонимно и безплатно изследване и консултиране за ХИВ/СПИН в Кабинета за анонимно и безплатно консултиране и изследване в сградата на  РЗИ-Пловдив на ул. "Перущица" №1 всеки ден от понеделник до събота от 09:00 ч. до 16:30 ч.