Канят ни на пикник и крос на Гребната

Мисия Пловдив

19-05-2013, 10:57

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Гощавката е от 11:00 ч., надбягването стартира в 15:30

Общоградски пикник на Гребната база организира днес фондация „Пловдив 2019“, която готви кандидатурата на града за Европейска столица на културата. Поканени са всички пловдивчани и гости на града да споделят идеи за това как искаме да се промени градът до 2019-а.

Арт директорът на фондацията Емил Миразчиев обяви, че търсят какви оригинални събития и проекти да заложат в културната програма, така че не само да им се насладим, а да участваме в тях „Заедно“, каквото е мотото на пловдивската кандидатура.

Нека си вземем храна, спортни дрехи, да изведем домашните любимци, да потичаме, да поиграем фризби, да си направим плаж и да споделим заедно и без притеснение и най-лудите си хрумвания за града, призова Миразчиев. Откритото събитие започва в 11 часа от северната страна на моста на Гребния канал и ще продължи през целия ден.

Шестото издание на любителската спортна обиколка Пловдив също ще се състои тази неделя на Гребната база. Стартът ще бъде даден в 15.30 часа като всички любители – бегачи и кънкьори ще могат да се включат и да направят една обиколка на канала.

Идеята на организаторите е да популяризират спорта за аматьори и да убедят участниците, че той не е само състезание, а удоволствие и здраве. В любителските обиколки Run’n’Roll наравно стартират всички – деца и възрастни, професионални спортисти и аматьори, хора с инвалидни колички и патерици, хора, които не са спортували от ученическите си години и такива, които тичат за здраве всеки ден.

Всеки финиширал участник е победител. Всеки получава сертификат и медал за достойното си представяне. И този път в края на обиколката ще се проведе забавното състезание „Грабвай жената и бягай” – благотворително надбягване, при което господата трябва да пренесат своите дами покрай трибуните на Гребната база.

Средствата събрани от това състезание ще бъдат дарении на Българският младежки Червен кръст. Съорганизатори на събитието са Община Пловдив и Сдружение Зелени Балкани.