Руска делегация в Казанлък

Новините

19-05-2013, 11:02

Автор:

boshnakova1

Всичко от Автора

Целта на визитата е възможностите за сътрудничество между руските и българските общини и области в сферата на търговията, туризма, инвестициите и др.

Кметове, заместник-кметове, ръководители на икономически департаменти, ръководители на депутатски събрания на муниципални образования от различни региони на Русия - Московска, Ленинградска, Самарска, Тверска, Челябинска области, Петрозаводск, Кемерово, Томск, Ямало-Нененцка автономна област пристигат на посещение в България в периода 17-24 май.


По време на визитата им ще бъдат обсъдени възможностите за сътрудничество между руските и българските общини и области в сферата на търговията, туризма, инвестициите, побратимяването на нови области и градове, заинтересовани от развитие на българо-руските търговско-икономически, културни и др. отношения.


В хода на деловото пътуване ще се създадат възможности за по-близко запознаване на руските местни ръководители с промишления, търговския и туристически потенциал на България, с областните и местните администрации в България, ще бъдат обсъдени възможностите за двустранно сътрудничество.


На 20 май 2013 г. цялата делегация от руски ръководители на градове и области ще посети Казанлък и ще разгледа културно-историческото наследство в Долината на розите и тракийските царе, както и Шипка. Домакин на делегацията от Русия е кметът на община Казанлък Галина Стоянова.